keskiviikko 26.6.2019 | 06:44
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Tangoon Mikaela Kurula ei taivu, mutta monet muut lajit sujuvat kuin tanssi

Pirkko Högkulla Pietarsaaren Sanomat+
To 10.1.2019 klo 18:15

Pietarsaari

Tangoon Mikaela Kurula, 21, ei taivu, mutta monet muut lajit sujuvatkin sitten kuin tanssi - showsta nykytanssiin flow-tyylillä. Vahvaa taustaa JKG:n kasvatille, voimistelupiireissä tutulle tanssinopettajalle ja koreografille löytyy muun muassa baletista, johon hän tykästyi nelivuotiaana pikkutyttönä.

– Onneksi on äitejä, jotka vievät lapsiaan jumppaan jo pienestä pitäen. Koskaan ei tiedä, mihin se johtaa, Mikaela Kurula naurahtaa.

Tanssi on hänelle kehon kieli, joka kertoo siitä, mihin sanat eivät riitä.

– Liikkeet vievät mukanaan, ei niitä oikeastaan tarvitse erikseen miettiä. Keho tietää - ja muistaa. Kun kroppa lähtee liikkeelle, tulevat liikkeetkin luonnostaan, jonkinlaisella automaatiolla. Yksi askel ja liike auttavat muistamaan seuraavat. Omaan tyyliini kuuluvat lähinnä neutraalit flow-liikkeet, Kurula kuvailee.

Nykytanssin, jossa on siis aineksia monista tansseista - streetistä latinalaiseen - hän huomauttaa löytäneensä sattumalta.

– Baletin kautta sain ensin vähän makupaloja nykytanssista ja ihastuin siihen heti. Nykytanssi sallii improvisaation ja tunteiden näkymisen, mistä pidän suuresti. Matkustin sittemmin mm. Irlantiin nykytanssikurssille, missä opiskelin juuri flowta. Loput olen opetellut omin päin lähinnä youtubesta.

Liikkeitä ja niihin sopivaa musiikkia Mikaela Kurula kuvaa miettivänsä koko ajan, tai ainakin opintojen välillä. Turussa historianopettajaksi ensimmäistä vuotta opiskelevan toiveissa onkin kehittyä edelleen tanssinopettajana ja ohjata kilparyhmiä nykytanssin estradeilla oman yrityksen kautta.

– Tanssi on suuri intohimoni, korvaamaton osa elämääni enkä voisi elää ilman sitä. Mielelläni jakaisin sitä iloa enemmänkin muiden kanssa. Helliihän tanssi lisäksi niin päätä kuin kroppaakin.

Ajatuksena on tarjota lastenryhmien lisäksi vanhemmille suunnattuja tunteja, joihin osallistuttaisiin enemmän oman osaamisen tason mukaisesti kuin pelkän iän perusteella.

Oma treeni koostuu tällä hetkellä kahdesta tanssitunnista viikossa, juoksulenkeistä ja lihaskunnon ylläpitämisestä.

– Nyt on pakko priorisoida opiskelu, vaikka haluaisin tanssia huomattavasti enemmän ja mennä jopa mukaan johonkin kilpailuryhmään. Niihin minulla ei tosin olisi varaakaan opiskelijana, Mikaela Kurula tuumii.

#