keskiviikko 26.6.2019 | 07:42
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

”Pienestä se oli kiinni”

Fredrik Norrena juhli pikkuleijonien maailmanmestarijoukkueen maalivahtivalmentajana.

Kimmo Rudnäs Pietarsaaren Sanomat+
Ke 9.1.2019 klo 08:11

Pietarsaari

Olympiahopeaa ja maailmanmestaruushopeaa sekä -pronssia aikuisurallaan voittanut Fredrik Norrena palasi nuorten MM-kisoista Vancouverista väsyneenä, mutta onnellisena. Matka on ollut pitkä ja välillä kuoppainenkin, mutta lopussa kiitos seisoo.

– U20-joukkueen projekti alkoi jo kesällä ja kaikki tähtäsi MM-turnaukseen. Marraskuun Tsekin turnauksessa oli nähtävissä, että tämä joukkue menee vielä pitkälle, vaikka kaksi edellistä turnausta eivät niin hyvin menneetkään, sanoo Norrena.

Norrena jatkaa, että joukkue hitsautui jo hyvissä ajoi yhteen.

– MM-kisoihin oli helppo lähteä, koska homma oli tukevasti raiteillaan. Toki odotuksetkin oli viritetty huippuunsa ja tiedettiin, että Ruotsi ja USA ovat todella vahvoja. Runkosarjassa emme kyenneet juuri heitä vastaan pelaamaan parasta peliämme. Voitto harjoitusottelussa Kanadaa vastaan oli kuitenkin takataskussa ja se antoi itseluottamusta, että pystymme parempaan.

Ruotsi voitti odotetusti kaikki neljä alkulohkon otteluaan, mutta pudotuspeleissä Sveitsi lähetti keltapaidat tylysti laulukuoroon.

– Pienestä se on kiinni, aivan kuten meidän mestaruutemmekin. Ruotsilla tuli sitten huono peli vääränä iltana ja se oli siinä. Hiuskarvan varassa se oli meilläkin Kanadaa vastaan, mutta loppujen lopuksi me ansaitsimme mestaruuden. Huikea voitto Kanadasta antoi meille hirvittävän latauksen ja itsellä tuli tunne, että tämä voi riittää loppuun asti.

Norrena on tyytyväinen hienosti torjuneen maalivahti Ukko-Pekka Luukkosen esitykseen.

– ”Upi” oli upea parhaimmillaan. Ensimmäisessä pelissä hän ei sitä ollut, mutta kaveri kasvoi turnauksen myötä ja löysi itselleen parhaan pelitavan. Sitä ollaan yhdessä pohdittu koko syksy ja pääsimme lopulta yhteisymmärrykseen. Upilla oli vaikea kausi takana, koska hän oli tavallaan koditon: harjoitteli Hämeenlinnassa ja pelasi toisaalla. Nyt kun Buffalon organisaatio otti hänet suojiinsa on hän päässyt säännöllisesti pelaamaan tasokasta junioriliigaa.

Norrenan osalta paluu arkeen ja TPS:n organisaatioon tapahtui nopeasti.

–Palasin Turkuun maanantaina puoleltaöin, mutta jo tiistaina aamukahdeksalta olin Turku-hallissa. MM-projektin vuoksi minulta jäi kahdeksan liigaottelua väliin, mutta nyt ollaan taas sorvin ääressä.

ps@pietarsaarensanomat.fi

#