sunnuntai 12.7.2020 | 02:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Jouluiloa satoihin perheisiin – paketteja riittää seurakuntien lahjakeräykseen

Pentti Höri
Pe 7.12.2018 klo 08:55

Pietarsaaren ev.lut seurakuntien joululahjakeräys on tähän mennessä tuottanut tulosta siihen malliin, että tavoitteeseen tullaan pääsemään.

– Minulla on ainakin sellainen näkemys, että pystytään varmasti antamaan jotakin kaikille niille, jotka tarvitsee. En usko että kenenkään tarvitsee itkeä, naurahtaa suomalaisen seurakunnan diakoni Kirsi Rundgren.

Keskiviikkona lahjapaketteja otettiin vastaan neljättä päivää.

Seurakuntakeskuksessa vastaanottamassa olivat vuorollaan Ritva Laaksolahti ja Terttu Härkänen. Molemmat ovat vapaaehtoisia avustajia ja ensimmäistä kertaa asialla.

– On oikein mukavaa ja ihanaa, että ihmiset ovat tuoneet tavaraa ja tarkoituksella ostaneet tiettyjä tuotteita. Hieno asia, että pystytään tällä tavalla auttamaan joulun alla.

Vilskettäkin on välillä, mutta hiljaisempina hetkinä aikaa jää lahjojen paketoimiseen.

Kuusen alus oli täyttynyt hyvin jo puoleen päivään mennessä.

Kirsi Rundgren laskee nopeasti, että jonkinlainen paketti lähtee keräyksen jälkeen suomalaisen ja ruotsinkielisen seurakunnan yhteistyönä 250–300 perheeseen.

Vuosittain on voitu jakaa noin 1 000 pakettia eteenpäin.

– Kiitettävästi niitä on tullut. Yksikin paketti auttaa, kun se kohdistuu yhdelle saajalle.

– Pienelläkin asialla tulee sitä toivoa ja valoa. Sillä on suuri merkitys perheen voimautumisessa. Vaikeassakin tilanteessa olevien ihmisten toiveet ovat yllättävän pieniä, Rundgren sanoo.

Vähävaraisille lapsiperheille tarkoitettuja lahjoja otetaan vastaan seurakuntakeskuksessa vielä perjantaina 7. joulukuuta.

#