keskiviikko 20.3.2019 | 21:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Lupapiste käyttöön Pietarsaaressa: Uuden palvelun kautta yksityishenkilöt ja yritykset voivat hoitaa vaikkapa kaikki rakentamiseen liittyvät asiat sähköisesti

Pirkko Högkulla Pietarsaaren Sanomat+
Ma 5.11.2018 klo 15:23

Paperisia hakemuksia ja asiakirjoja ei jatkossa tarvitse toimittaa erikseen eri toimijoille. Pietarsaaren kaupunki on näet ottanut käyttöön Lupapisteen, joka on sähköinen lupa-asiointipalvelu. Palvelu on ilmainen ja löytyy kaupungin kotisivuilta.

Kolmasosa maan kunnista käyttää jo Lupapiste-palvelua. Palvelun kautta yksityishenkilöt ja yritykset voivat hoitaa kaikki rakentamiseen, purkamiseen, maisemaan liittyviin toimenpiteisiin, poikkeuslupahakemuksiin ja yleisten alueiden käyttämiseen sekä ympäristöön liittyvät asiat sähköisesti.

– Lupapisteen kautta voi hoitaa kaikki, aina ennakkokyselyistä hankkeen päättymiseen saakka. Palvelu kokoaa kunnan viranomaiset, rakentajat, suunnittelijan ja muut rakentamisen ammattilaiset yhteen osoitteeseen, ja kaikki hankkeen osapuolet pysyvät tietoisina hankkeen etenemisestä. Lupa-asiointi on sujuvampaa kun tarvittavat tiedot ovat heti mukana sähköisessä muodossa. Paperisia hakemuksia ja asiakirjoja ei tarvitse toimittaa erikseen eri toimijoille, sanoo Jaakko Kaivosoja, Pietarsaaren kaupungin IT-päällikkö.

– Kaupungin työntekijät käsittelevät edelleen kaikki luvat, he ovat käytettävissä ja heiltä voi kysyä neuvoa, Kaivosoja korostaa.

Yksityiskäyttäjä rekisteröityy pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ensimmäisen käyttökerran yhteydessä. Kun selviää mistä asiasta on kyse, saa hakija luettelon liitteistä, joita tarvitaan kyseisen tapauksen käsittelyyn.

Yritysasiakkaille Lupapiste tarjoaa lisäpalveluja.

Kaupunki esittelee palvelun kauppiasmessuilla Tellushallissa 17.–18.11.

– Otamme palvelun nyt käyttöön, että kaikki osapuolet ehtivät tutustua siihen ennen kevään rakennuskautta.

#