perjantai 14.12.2018 | 16:30
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Syysloma käyntiin uv-discolla – oppilaiden käytös saa kiitosta nuoriso-ohjaajilta

Pietarsaaren Sanomat+ | To 11.10.2018 klo 08:50

Pentti Höri

Syysloma käynnistyy Pietarsaaren koululaisille ultraviolettivalossa. Perjantai-iltana Tupakkamakasiinilla bailataan Circus Hullun Apinan dj:n komennossa.

Kasvomaalauksia tehdään uv-valossa hehkuvilla maaleilla, lisäksi väki voi kuvauttaa itsensä somessa jaettavaksi.

Alakoululaisten – kolmannesta luokasta ylöspäin – ilta käynnistyy jo klo 17, vuoronvaihto yläkoululaisiin tapahtuu klo 20.

Järjestäjät povaavat discosta yleisömenestystä. Vuosien tauon jälkeen discoilu on osoittanut elpymisen merkkejä, kun nuorisotoimisto on sitä muutaman kerran vuodessa tarjonnut.

– Pari viimeksi järjestettyä ovat toimineet tosi hyvin. Toivottavasti tästä alkaa discon nousukiito, ennakoivat nuoriso-ohjaajat Saija Tastula ja Pamela Smeds.

Järjestyssäännöt tuntuvat olevan varhaisnuorison hallussa verraten hyvin. Esimerkiksi päihtyneitä ei illoissa ole juurikaan tavattu.

– En muista, milloin viimeksi olisi joku jäänyt alkoholista kiinni. Meillä on mahdollisuus puhalluttaa tulijoita, ja he tietävät sen. Jos joku osoittautuu nauttineeksi, siitä lähtee lastensuojeluilmoitus ja tieto kotiin. Lisäksi poliisi käy illan aikana tarkistamassa tilanteen, Tastula kertoo.

Lomaviikon muissa tapahtumissa tapaa käydä muutama kymmenen lasta ja nuorta iltojen aikana. Ne ovat saaneet suhteellisen tasaisesti suosiota molemmissa kieliryhmissä.

– Kun itse aloitin nämä työt kymmenkunta vuotta sitten, nuoret pysyttelivät enemmän omissa porukoissaan. Nyt tehdään ja seurustellaan yhdessä, ja Tupis myös paikkana tuo ihmisiä yhteen. Sehän on hyvää kielikylpyä, Tastula sanoo.

Kaikki Tupiksen tapahtumat ovat kaksikielisiä.

Syysloman alkupuolen iltapäivät maanantaista keskiviikkoon on varattu alakoululaisille. Tarjolla on temppurataa, hius- ja kynsistudiota, olympialaisia ja taidepajaa, jota ohjaa taiteilija Timo Konttinen.

Yläluokkalaiset matkustavat Haaparantaan sekä tiistaina että torstaina. Retken suosio tuotti kaksi reissua yhden sijasta.

Yläkoululaisille on viikon mittaan myös leffailtoja, toastien ja muun ruoan laittoa, taiteen tekoa, pokeriturnausta ja singstar-kisaa.

#
Fingerpori