keskiviikko 19.12.2018 | 15:18
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pedersören kunnanvaltuuston kokoukset suorana Youtubeen: Pedersöreläisiä nuoria yritetään saada kiinnostumaan paikallisesta päätöksenteosta

Pietarsaaren Sanomat+ | Ke 10.10.2018 klo 08:50

Pirkko Högkulla

Pedersören kunnanvaltuuston kokoukset ryhdytään lähettämään suorana verkossa kunnan youtube-kanavalla maanantaista 15. lokakuuta lähtien. Aikaisemmat lähetykset päättyivät muutamia vuosia sitten Pedersören paikallis-tv:n lopettaessa toimintansa. Kaksi vuotta sitten tehtiin kunnanvaltuustossa aloite lähetysten käynnistämisestä uudelleen kunnan omassa ohjauksessa.

Valtuuston puheenjohtaja Johanna Holmäng toivoo, että lähetykset lisäisivät nuorten kiinnostusta paikalliseen päätöksentekoon. Hän katsoo, että suorat lähetykset kuuluvat nykypäivään.

– Kokouksia on helppo seurata matkapuhelimen tai tabletin avulla. Katsojan ei tarvitse istua kotona television ääressä. Tämä on nykyaikaa, sanoo Holmäng.

Toiveena on, että youtube-lähetykset tavoittaisivat kunnan nuoria.

– Ehkä nuoret alkavat nyt seurata kunnan päätöksentekoa, kun se on tehty niin helpoksi, sanoo Holmäng.

Kunnan tietotekniikkavastaava Lukas Haasiosalo huomauttaa, että kehitystyö on vasta alkamassa.

– Tulevaisuudessa meillä voi olla linkit kokousmateriaaliin, hän suunnittelee

Lähetys käynnistetään valtuustosalista kokouksen alkaessa kello 19. Yksi kamera välittää kuvaa ja ääntä katsojille. Lähetykset tallennetaan ja ovat katsottavissa kunnan youtube-kanavalta kokouksen jälkeen.

Maanantaina pidettävässä kokouksessa on ylimääräinen ohjelmakohta. Silloin paljastetaan valtuuston entisen puheenjohtaja Kaj Boströmin muotokuva, jonka on tehnyt Leonid Lopatin. Seremonian vuoksi suoralähetys keskeytetään kahvitauon ajaksi ennen kuin valtuusto käsittelee varsinaisen esityslistansa.

Pedersören youtube-kanava löytyy osoitteesta https://www.youtube.com/channel/UCq7uXz3O3tD-2fDYAS-BLsg.

Lisäksi voi napsauttaa kunnan verkkosivujen yläreunassa olevaa youtube-painiketta osoitteessa www.pedersore.fi.

#
Fingerpori