keskiviikko 21.11.2018 | 09:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Yhteiskristillinen kirjakauppa lopettaa kasvavan tappion vuoksi Pietarsaaressa - muutoksia myös Kokkolassa

Pietarsaaren Sanomat+ | Ma 3.9.2018 klo 11:54 [päivitetty ma 12:53]

Pirkko Högkulla

Yhteiskristillinen kirjakauppa suljetaan vuoden 2019 maaliskuussa. Myymälä on toiminut Pietarsaaressa vuodesta 1978 lukien ja sitä pitää Ebeneser Voluntary Service ry.

Syynä lopettamiseen on toiminnanjohtaja Janne Häivälän mukaan kasvava tappio.

– Vuoden 2018 myynti laski edellisvuoteen verrattuna 20 % heinäkuun loppuun mennessä. Pienen tappion voisi korvata muilla tuloilla, mutta myynti on jo aikaisempien vuosien aikana pienentynyt niin, että sitä ei saa enää paikattua.

– Uskomme että ihmisten ajankäytölle on niin paljon kilpailua että kirja ei tarpeeksi laajasti enää myy. Ainakaan korvatakseen meidän kulumme.

Muutoksia on luvassa myös Kokkolassa. Yhdistyksen vuonna 1975 Kokkolassa avattu Yhteiskristillinen kirjakauppa jatkaa edelleen Neristanissa Pakkahuoneenkadulla kuten myös verkkokauppakin, mutta pienenevään myyntiin reagoidaan vähentämällä kirjakaupan pinta-alaa.

– Kirjakauppa ja kahvila siirretään syyskuun lopussa alakertaan. Kirpputori saa enemmän neliöitä toimimalla kahdessa kerroksessa. Muuton jälkeen ei myöskään pidetä omaa kassaa kirjakauppa-asiakkaille, vaan kirjakauppa-, kahvila- ja kirpputoriasiakkaita palvellaan yhdeltä kassalta alakerrassa. Tämä vapauttaa yhden henkilön muuhun työhön, kertoo Häivälä.

– Monia asiakkaita, ja meitä itseämme, Pietarsaaren kaupan lopettamispäätös harmittaa. Päällimmäisenä jää mieleen kuitenkin kiitollisuus siitä että pystyimme pitämään kahta kauppaa pystyssä näinkin kauan. Iloitsemme kaikista asiakaskohtaamisista ja yhteyksistä kustantajiin, seurakuntiin ja muihin kauppiaisiin.

#
Fingerpori