Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Lääkettä työvoimapulaan: Pietarsaari markkinoi halpoja asuntoja tukholmalaisille

Pietarsaaren Sanomat+ | Ti 28.8.2018 klo 17:00

Pentti Höri

Halvat asumiskulut – ainakin Tukholmaan verrattuna – nousevat yhdeksi keskeiseksi houkuttimeksi, kun Pietarsaaren seudun elinkeinoelämä ja kunnat tekevät täsmäiskun Ruotsiin. Tarkoituksena on houkutella seudulta aikanaan lähteneitä palaamaan kotikonnuille.

– Tapahtumapäivänä on tärkeää herättää ihmisten kiinnostus, että he alkavat ajatella ja puhua kotona perheen kanssa takaisinmuutosta jonain päivänä, tempauksen järjestelyissä mukana olevan Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin toimitusjohtaja Kjell Skoglund kertoo.

Tukholman Suomen suurlähetystössä 20. syyskuuta pidettävässä rekrytointipäivässä tiedotetaan paitsi työmahdollisuuksista, myös alueen kuntien palveluista, päivähoidosta, kouluista ja kulttuuritarjonnasta.

– Ennen kaikkea haluamme tuoda esiin sen, että täällä pystyy asumaan huomattavasti halvemmalla kuin pääkaupunkiseuduilla, ja että rahaa jää muuhunkin kuin asumiseen.

Suurlähetystöön on tulossa satakunta potentiaalista paluumuuttajaa, joita Pietarsaaren seudun kehitysyhtiö Concordia, kymmenisen alueen yritystä sekä kunnat evästävät paikallisista olosuhteista.

Työpaikkoja on tarjolla, mutta monet niistä edellyttävät asiantuntijaosaamista, jota alkaa olla vaikeaa löytää ainakaan lähialueilta.

Jonas Sandlin on juuri vaihtamassa henkilöstöjohtajan työnsä Mirkalla vastaavaan tehtävään Nautorilla. Mirkan kokemuksen perusteella seudun markkinointi myös kauemmas on aiheellista.

– Mirkalla on ollut tosi hyvää kasvua, ja sinne tarvitaan 15–20 henkilöä vielä syksyn aikana. Mirka on rekrytoinut tähän asti yli 100 ihmistä tänä vuonna. Itse olen palkannut yli 30 ihmistä konttoripuolelle, pääosin insinöörejä, Sandlin kertoo.

Kauimmainen tuli Ruotsista, Göteborgista, ja nimenomaan paluumuuttajana.

#
Fingerpori