maanantai 17.12.2018 | 02:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Mässkärin matkustaja säikähti kun tajusi kylmän totuuden: - Vettä tulee sisälle ja alus uppoaa

Pietarsaaren Sanomat+ | To 2.8.2018 klo 15:27 [päivitetty to 19:44]

Pirkko Högkulla

Tilanne pysyi vesibussi M/s Mässkärillä matkustaneiden mukaan rauhallisena koko ajan. Mässkärin saarelle liikennöivä alus upposi Pietarsaaren edustalla Ådön kalasataman pohjoispuolella torstaina puolen päivän jälkeen tapahtuneessa onnettomuudessa.

– Lapset rupesivat peloissaan itkemään, aikuiset olivat rauhallisia eikä paniikkia syntynyt, kuvaa yksi matkustajista.

– Itseäni alkoi kyllä vähän pelottaa sillä hetkellä kun tajusin kylmän totuuden; vettä tulee sisälle ja alus uppoaa, hän kuvaa.

– Tärkeintä olikin pysyä mahdollisimman tyynenä, että aluksessa matkustaneet lapsetkin huomaavat, ettei hätää ole. Yllättävän nopeasti alkoi ympärille tulla yksityisveneitä, joihin matkustajia evakuoitiin. Noin kymmenessä, viidessätoista minuutissa siitä kun alukseen alkoi tulla vettä olimme päässeet jo turvaan.

Eräs toinen matkustaja kertoo säikähtäneensä vasta sitten kun alus hörppi vettä.

– Kun moottoritila savutti, ajattelin lunkisti, että no niin, ei tässä mitään, kohta tulee toinen laiva hakemaan meidät. Kun vettäkin alkoi tulla sisälle, tuli minullekin kiireempi päästä pois. Oli sellainen tunne, että tapahtuuko tämä oikeasti, hän kuvaa.

– Ihmiset käyttäytyivät hyvin koko ajan.

Matkustajat tuotiin kolmella yksityisveneellä ja pelastuslaitoksen aluksella Ådön kalasatamaan, joka sijaitsee noin kilometrin päässä uppoamispaikasta. Heille järjestettiin bussikuljetus pois kalasatamasta.

#
Fingerpori