Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kevään 2018 ylioppilaat julkaistaan lehdessä ja verkossa – Tietosuojalain muutokset aiheuttavat pohdintaa

Pietarsaaren Sanomat+
Ke 16.5.2018 klo 17:22

Minna Mustonen (KP)

Keskipohjanmaa-lehti julkaisee kootusti levikkialueen uudet ylioppilaat. Ensimmäisiä nimiä tulee julki jo heti perjantaiaamusta. Niitä löytyy osoitteesta www.keskipohjanmaa.fi sekä www.KP24.fi

Ylioppilastutkintolautakunta luovuttaa kevään 2018 tutkinnon tulokset lukioille perjantaina klo 8:00 alkaen. Jokainen kokelas saa tietää omat tuloksensa omasta lukiostaan lukion ilmoittamasta ajankohdasta alkaen. Ylioppilastutkintolautakunta julkaisee pisterajat, mutta tänä keväänä tutkinnon suorittaneiden ylioppilaiden nimiä ei julkaista ollenkaan ylioppilastutkintolautakunnan sivuilla tietosuojasyistä. Tietosuojalain muutokset ovat pakottaneet useat instanssit käymään läpi julkaisu- ja henkilötietoprosesseja.

– Tietosuojalain muutokset ovat aiheuttaneet sen, että yhtään nimiä emme julkaise verkossa, mutta journalistisiin tarkoituksiin voimme nimet luovuttaa. Kauttamme ylioppilaiden nimet saa vasta toukokuun 25. päivä, siihen mennessä saamme kouluilta takaisin korjatut versiot nimilistoista, kertoo ylioppilastutkintolautakunnasta Robin Lindell.

Kokkolan yhteislyseon lukiossa eletään muiden lukioiden tapaan jännittäviä aikoja.

– Jokainen opiskelija voi ilmoittaa mikäli ei halua nimeänsä julkaistavaksi. Muutoin julkaisemme ylioppilaiden nimet edellisten vuosien tapaan, kertoo rehtori Raimo Lammi.

Kokkolassa lukion suosio opiskelijoiden keskuudessa on ollut kasvussa. Viimeisen kymmenen vuoden aikana myös ylioppilaiden määrät ovat olleet kasvusuunnassa. Kokkolan suomalaisesta lukiosta, ammattilukiosta ja ruotsinkielisestä lukiosta valmistuu noin 270 uutta ylioppilasta.

#
Fingerpori