Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pietarsaaren kaunein rakennus? Osallistu ja äänestä!

Pietarsaaren Sanomat+
To 29.3.2018 klo 18:34 [päivitetty to 18:36]

Eräs vuonna 1652 perustetun Pietarsaaren vahvuuksista on rakennettu ympäristö. Keskiaikaista rakennuskantaa kaupungista ei juuri löydy, mutta sen sijaan lukuisia esimerkkejä parin-kolmen viime vuosisadan rakennustaiteesta.

Tiiviissä keskustassa ja sen liepeillä on kymmeniä ellei satoja taiten vaalittuja arkkitehtuurin helmiä, jollaisia ei välttämättä monesta saman kokoisesta kaupungista löydy.

Pietarsaaren Sanomien ja PS Pulssin toimituksessa saatiin aikaan pieni väittely siitä, mikä olisikaan kaupungin kaunein rakennus. Koska jokainen esiin nostettu kohde sai noin yhden äänen, päätimme antaa kansan ratkaista.

PS esittelee tässä jutussa kuvin 12 rakennusta eri aikakausilta. Voit äänestää mielestäsi niistä kauneinta – tai ehdottaa jotain aivan muuta kohdetta!

Osallistuminen on helpompaa kuin toimitukselle oli ”finalistien” valinta.

Käy tykkäämässä sivuamme osoitteessa www.facebook.com/pietarsaarensanomat ja äänestä mielestäsi kauneinta rakennusta tykkäämällä sen kuvaa albumissa.

Voit käydä tutustumassa kisakohteisiin ja äänestää mieleistäsi yksinkertaisesti tykkäämällä kuvaa, yhtä tai vaikka useampaa.

Jos tiedät jonkun vielä kauniimman rakennuksen, kerro siitä kommenttikentässä, mahdollisesti jopa kuvan kera. Oman kohteen saamat tykkäykset lasketaan kisassa mukaan!

Päätimme rajata yksinomaan asumiskäytössä olevat omakotitalot ja mökit pois kisasta yksityisyyden suojan nimissä. Asuinkerrostaloilla on yleisempää kaupunkikuvallista merkitystä, joten niitä voi äänestää.

Voit osallistua myös palauttamalla Pietarsaaren Sanomista tai PS Pulssista löytyvän vastauskupongin lehden toimitukseen.

Kilpailu huipentuu Rettig Sport Centerissä 14.–15.4. pidettävillä Rakenna, Sisusta ja Asu -messuilla. PS:n messuosastolla voit vielä äänestää suosikkiasi.

Tulokset kerrotaan ja Pietarsaaren kaunein rakennus esitellään 18.4. Pietarsaaren Sanomissa ja osoitteessa www.pietarsaarensanomat.fi.

Kaikkien eri tavoin äänestäneiden kesken arvotaan palkinto.

Kuvat on ottanut Mika Hopiavuori.

#
Fingerpori