Lukukoira Kalajoen pääkirjastossa

Pe 17.5.2019 klo 18:00

Lukukoira Saku vierailee Kalajoen pääkirjastossa perjantaina 17.5. klo 18 – 19. Lukuaikoja voi varata kirjastosta p. 044 4691 289. Tervetuloa lukemaan!

Lukukoiralle voivat lukea kaikki, jotka tarvitsevat harjoitusta tai innostusta lukemiseen. Koira on innostava ja hyväksyvä lukukaveri, joka ei puutu virheisiin. Tavoitteena on tuottaa onnistunut lukukokemus, joka innostaa lukemaan ja auttaa jos ääneen lukeminen jännittää. Lukukoira voi auttaa myös koirapelon voittamisessa tai lievittää koirankaipuuta lapsella, jonka perheeseen ei voida ottaa omaa koiraa.

Koiralle luettavan kirjan voi valita itse. Lukuhetki on rauhallisessa tilassa, jossa on lukijan ja koulutetun koiran lisäksi paikalla koiran ohjaaja. Lukuhetken kesto on noin 5 – 15 minuuttia. Yhdelle lukukoiran vierailulle mahtuu korkeintaan 5 lukijaa. Vanhemmat varaavat lapselle lukuvuoron kirjastosta (p. 044 4691 289)

Lukukoiralle lukevat lapset saavat Lukukoira-passin. Passiin saa yhden tarran jokaisesta lukukerrasta. Kun passissa on neljä tarraa, lapsi saa kirjastolta pienen palkinnon. Jos passi on joutunut hukkaan, kirjastolta saa tarvittaessa uuden. Pidämme kirjaa lukukerroista, että palkinto ei jäisi keneltäkään saamatta.

Allergisille asiakkaillemme tiedoksi, että lukukoiran käyttämät tilat siivotaan vierailun jälkeen ja lukukoiran paikallaolosta tiedotetaan näkyvästi lapuilla kirjaston ulko-ovessa sekä lukuhuoneen ovessa.

Lukukoiratoimintaa järjestetään yhteistyössä Keski-Pohjanmaan Karva-Kaverit -yhdistyksen kanssa.

Aika:

Pe 17.5.2019 klo 18:00

Paikka:

Kalajoen pääkirjasto

Osoite:

Kalajoentie 1

Kategoria:

Kirjallisuus

Järjestäjä:

Himangan kirjasto

Lisätietoja:

Kalajoen kaupunginkirjasto

Sähköposti:

kirjasto@kalajoki.fi

Puhelin:

0444691289